Conditional comments: greater than

‘s Avonds, in mijn schaarse vrije tijd, lees ik graag de bijvoegsels bij de drafts van nieuwe W3C-specificaties. Maar af en toe vind ik tijd om de broncode van willekeurige sites te bestuderen. Vandaag viel mij iets op in de code van de webrichtlijnen van de overheid.

Conditional comments worden gebruikt om specifieke IE-versies te vinden voor je CSS-code. Zo kun je een stylesheet maken die alleen werkt in IE6:

<!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="my.css" type="text/css" />

Vandaag stuitte ik op de versie:

<!--[if gt IE 5]><link rel="stylesheet" href="my.css" type="text/css" />

Ook deze stylesheet werkt alleen in IE6. Maar als straks IE7 verschijnt, doet ie het nog steeds, en het is nadrukkelijk de vraag of je dat wel wilt. Conditional comments gebruik je om bepaalde onvolkomenheden van een browserversie op te vangen. En behalve wanneer je over een goed functionerende glazen bol beschikt, weet je niet wat de onvolkomenheden van IE7 (of IE8) zullen zijn.

Bij de CSS van de webrichtlijnen zullen er weliswaar geen explosies plaatsvinden, maar het gebruik van gt-syntax kan wel tot onverwachte situaties leiden en moet daarom denk ik altijd voorkomen worden.

Tags: , , ,