Waarom WordPress?

De afgelopen week heb ik voor mijn broer een weblog van Blogger in zijn website gehangen. Dit ging zo snel en eenvoudig, dat ik dacht: “Hm, dit is toch wel een stukje beter dan TomCMS…” Helaas heeft Blogger ook nadelen. Je posts worden bijvoorbeeld niet opgeslagen in een database en dat geeft mij een onzeker gevoel voor de toekomst, mocht ik ooit het heft in eigen handen willen nemen. Daarom zou ik voor mijn eigen blog niet direct voor Blogger kiezen.

Voor open.info.nl gebruiken we WordPress. Daar ben ik zeer te spreken over. Er hangt een grote community achter en voor iedere wens bestaat een uitbreiding. Maar toen ik voor CSSGreut een gratis weblog aanmaakte bij WordPress.com, bleek het hier wel om een erg uitgeklede versie van WordPress te gaan. Je kunt geen tags aan een post toevoegen (althans, niet eenvoudig) en je kunt niet aan de HTML van de template komen. Beroerd! Toch houd ik voorlopig aan WordPress vast, omdat je altijd kunt upgraden en dan wel al die mogelijkheden hebt.

Maar goed, ik ben niet van plan te upgraden voordat ik 100 feedreaders heb.

Tags: , ,

One reply on “Waarom WordPress?”

Comments are closed.