Maintainable JavaScript

In de drietrapsraket van onderhoudbare HTML, onderhoudbare CSS en onderhoudbare JavaScript zijn we met de eerste goed op weg, maar valt er bij de laatste twee nog veel te winnen. Regelmatig zie ik een unobtrusive JavaScriptmenuutje uitgroeien tot een codemonster van 200 regels, omdat je én Dean Edward’s window.onload wilt toepassen, rekening wilt houden met memory leakage en ook nog toevallig sIFR van stal gehaald hebt. Alles geheel en al tot brei verwerkt.

Chris Heilmann doet een goede voorzet om met The Importance of Maintainable JavaScript licht in de duisternis te werpen:

So here’s an eight step plan to show you what can be done to make your scripts easier for the maintainer.

Hij geeft 8 soms voor de hand liggende, maar desalniettemin niet te verontachtzamen tips.

Tags: , ,