Front-end code reviews

In het Digital Web Magazine spreekt Garrett Dimon over front-end code reviews. Hij heeft helemaal gelijk dat een review op HTML- of CSS-code een ondergeschoven kindje is. Hij vindt dat ook projectteamleden die niet direct met de HTML te maken hebben een review zouden moeten doen en ziet de volgende voordelen van front-end code reviews:

  • Verschillende disciplines binnen één team raken betrokkener bij elkaars werk;
  • Het verhoogt de consistentie van de code;
  • De code wordt beter, omdat meer mensen er een blik op geworpen hebben;
  • Het is een evidente manier om van elkaar te leren.

Vervolgens bespreekt hij een grondige aanpak voor code-reviews, die mijns inziens wat ver gaat, maar zijn punt is gemaakt. Garrett, ik zal er harder aan gaan trekken om dit voor elkaar te krijgen, want ik ben het met je eens dat de volgende drie gevolgen van code reviews erg belangrijk voor kwalitatief betere code: educatie, consistentie en vroegtijdige foutopsporing.

Tags: , , , , ,