CSS Browser Selector

Leuk bedacht hoor, die op JavaScript gebaseerde CSS Browser Selector (tot mijn verrassing gepromoot door de Zijlijn). Maar wat is het nut ervan? Zelf zie ik geen directe connectie tussen CSS en JavaScript en vind ik dat beide technologieën onafhankelijk van elkaar op een webpagina moeten kunnen staan. Bovendien dacht dat ik dat code forking voltooid verleden tijd was. En tot slot houdt het script geen rekening met de verschillende browserversies. Kan iemand mij vertellen wat het nut zou kunnen zijn van de CSS Browser Selector?

Tags: , ,

2 replies on “CSS Browser Selector”

 1. Hé, nu komt PPK ook al met een soortgelijk script, Browser detect 2.0.

  I’m afraid that amateur web developers will take the function and abuse it. Nonetheless, I decided to publish.

  There are legitimate uses of browser detects (my current project has uncovered a few), but newbie JavaScripters are unable to properly define them.

 2. PPK legt ook nog eens helder uit waarom we zijn script toch vooral niet moeten gebruiken:

  Using a browser detect means that you have to constanly maintain the site that contains it: professionalism requires you to keep an eye on new browsers, check all your sites in them, and update the special rules for or against this or that browser that you’ve added. This quickly leads to a maintenance hell—one of your own making.

  If you think you need a browser detect to solve a CSS problem, you’re wrong. Always.

  (The dangers of browser detects)

Comments are closed.