ELIA Excursie: Rondleiding GWL-terrein Amsterdam

Wanneer:  Zondag 8 juni 10:30 – 12:30 (kan iets uitlopen) + achteraf samen lunchen en napraten (optioneel)

Waar:  Verzamelen om 10:30 bij de Watertoren, op het Watertorenplein (ter hoogte van de eindhalte “Westerpark” van lijn 10 het terrein op)

Aanmelden via fred@eliadam.nl tot 3 juni 2014.  Het aantal plaatsen is beperkt – wie zich als eerste inschrijft krijgt voorrang!

Het GWL-terrein in Amsterdam is een van Nederlands eerste duurzame wijken. In de statistieken van de Gemeente Amsterdam staat de wijk elk jaar weer bovenaan de lijst als een van de wijken in de stad waar de bewonerstevredenheid en de geluksbeleving het hoogst zijn. Internationaal wordt het GWL terrein geprezen als een van “Europe’s Vibrant New Low Car(bon) Communities” en “sustainable urban practice“.

We krijgen een rondleiding van Ineke Hartman, bewoner op het GWL-terrein en ondermeer actief in de nutstuinvereniging. Onderwerpen die tijdens de rondleiding aan bod kunnen komen zijn architectuur, het ecologische karakter, betrokkenheid van bewoners bij de wijk,  nutstuinen en fruitbomen op het terrein.

Na afloop gaan we samen lunchen om verder te praten (optioneel). Afhankelijk van het weer gaan we ergens picknicken (potluck), of ergens een hapje eten (kosten voor eigen rekening).

Kologo-eliadam-vertsten:

 • Gratis voor betalende ELIA-leden. Voor meer informatie over lidmaatschap, en om je aan te melden als lid, zie: http://eliadam.nl/leden-partners/. Het is ook mogelijk om op de dag zelf lid te worden. Zorg er dan wel voor dat je contant de ledencontributie meeneemt (= 50€ per jaar – 35€ voor minima, 65€ voor wie extra wil en kan geven)
 • Voor niet-leden: DANA = Wat jij het waard vindt. Gelieve contant kleingeld mee te nemen.

1 thought on “ELIA Excursie: Rondleiding GWL-terrein Amsterdam

 1. Beste lezer,

  Wij zijn een kleinschalig vernieuwend ecologisch georiënteerd sociocratisch onderwijs-intitiatief voor kinderen en jongeren.
  Wij willen ons aansluiten bij een ecodorp-achtig initiatief.
  Momenteel huren wij nog een scoutinggebouw in Amstelveen. We zijn toe aan een echte ecologische samenwerking.

  Graag zou ik contact maken met een initiatief dat in Amsterdam of omgeving een locatie zoekt of heeft gevonden.

  vriendelijke groet,
  Eliane Gomperts
  06 24876226

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *